Interview met Kirsten Boersma

Interview met Kirsten Boersma
1 mei 2020 Niels van der Velden

Kun je kort over jezelf vertellen?

Creator van het leven. Er gaat niks boven elke dag weer je beste leven leven. Impact creëren in de wereld door mijn licht te laten schijnen. Muziek maken (https://www.mercyjohn.com) en avonturen beleven!

Duurzaamheid is voor mij ook belangrijk als het gaat om kado’s die ik aan klanten geef. Dit zijn altijd verantwoorde producten met een verhaal wat past bij mijn visie.

Welke rol speelt duurzaamheid in je privé leven?

Ik koop bewust, zoals biologische boodschappen en kleding van merken die duurzaam produceren. Ik eet vegetarisch/vegan. Daarnaast probeer ik zo min mogelijk te consumeren wat niet duurzaam is of goed is te up-/recyclen.

Kun je kort over je bedrijf vertellen?

Ik ben een mentor/coach voor kennisondernemers (coaches/trainers) en help ze door middel van mijn trajecten om online marketing en sales op een liefdevolle manier in te zetten zodat ze méér fans, impact en omzet krijgen. Dit doe ik door mijn eigen ontwikkelde F.A.M.E. methode in te zetten.

Welke rol speelt duurzaamheid in je bedrijf?

Groot. Doordat ik voor 99% online met mijn klanten werk ben ik zelden op pad. Daarnaast heb ik weinig bedrijfsmiddelen nodig. Met een MacBook ben ik er eigenlijk wel. En ik ben fan van de Greenbooks. Uitwisbare whiteboard boekjes die perfect als notitieboek te gebruiken zijn. Mijn bedrijf heeft wat dat betreft een hele kleine ecologische voetafdruk.

Duurzaamheid is voor mij ook belangrijk als het gaat om kado’s die ik aan klanten geef. Dit zijn altijd verantwoorde producten met een verhaal wat past bij mijn visie.

Daarnaast heb ik de ambitie om dit jaar een foundation genaamd WeLoveSlow op te zetten die duurzame projecten of start-ups gaat ondersteunen middels schenkingen.

Was groene hosting een bewuste keuze voor je?

Jazeker, al mijn sites draaien groen! En ik heb in de afgelopen jaren gelukkig ook al heel wat klanten daarvan kunnen overtuigen 🙂

Wat is denk je de grootste uitdaging die we als mensheid hebben op het gebied van duurzaamheid?

Meer de natuur als voorbeeld te gaan nemen. Waarbij alles cyclisch is en als kringloop fungeert.

Wat is de beste tip op het gebied van duurzaamheid die jullie willen delen?

Als je een tof en origineel kado aan je klanten wilt geven wat volledig van custom design is te voorzien dan zou ik zeker gaan voor een Greenbook.