Interview met Alexis en Gideon van Natuurlex

Interview met Alexis en Gideon van Natuurlex
7 april 2020 Niels van der Velden

Kun je kort over jezelf vertellen?

Wij zijn Alexis en Gideon Komen. Samen met onze 2 kinderen wonen we in Voorburg.

Natuurlex verzorgt biologische lunch en catering voor bedrijven in Zuid-Holland. We zijn een klein bedrijf en kunnen daarom goed inspelen op de wensen van onze klanten.

Welke rol speelt duurzaamheid in jullie privé leven?

Wij proberen ons steentje bij te dragen aan een betere wereld. Dat begint bij de kleine dingen zoals het scheiden van afval thuis en het opruimen van afval dat we buiten zien. Maar ook ons huis is extra goed geïsoleerd. En we eten ook 90% minder vlees dan we vroeger deden. De vleesvervangers zijn ook zo goed tegenwoordig, tips: probeer de hamburger van Beyond Meat eens. En als laatste eten we zo veel mogelijk biologisch (ook vlees) Dit heeft de minste impact op het milieu.

Kun je kort over jullie bedrijf vertellen?

Natuurlex verzorgt biologische lunch en catering voor bedrijven in Zuid-Holland. We zijn een klein bedrijf en kunnen daarom goed inspelen op de wensen van onze klanten. Dus behalve biologisch, kunnen we ook maatwerk leveren, zoals glutenvrije lunch. Veel van onze klanten delen onze aandacht voor Duurzaamheid, zoals Weleda en Dr. Hauschka.

Welke rol speelt duurzaamheid in jullie bedrijf?

Wij proberen zo duurzaam mogelijk te werken. Bijvoorbeeld bezorgen we het eten op schalen en zo min mogelijk (plastic) verpakkingsmaterialen. En dat nemen we dan weer mee als we de volgende bestelling bezorgen.

Was groene hosting een bewuste keuze voor jullie?

Absoluut. Nadat onze vorige hostingpartij er mee stopte, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe hosting die wel zo groen mogelijk is en daar sluit Natuurlijk! Hosting bij aan.

Wat is denken jullie de grootste uitdaging die we als mensheid hebben op het gebied van duurzaamheid?

Iedereen zo ver krijgen om iets duurzamer te leven!

Wat is de beste tip op het gebied van duurzaamheid die jullie willen delen?

We kunnen thuis op veel verschillende manieren een steentje bijdragen! Denk aan; korter douchen, de verwarming iets lager zetten, de vaatwasser op het eco programma laten draaien (en pas draaien als de vaatwasser helemaal vol is!), de was buiten laten drogen. Laat de auto staan en pak de fiets. En vooral ook wat vaker vegetarisch eten! Bij ons is de vegetarische burger van Beyond Meat favoriet!!

Website: www.natuurlex.nl