DUURZAAMHEID BIJ NATUURLIJK! HOSTING & SECURITY

Alle websites op internet staan ergens op een server in een datacenter. Deze staan 24 uur per dag, 7 dagen per week aan en vereisen diverse veiligheidsvoorzieningen en klimaatbeheersing. Iedere website op internet belast op deze manier het milieu. Datacenters zijn verantwoordelijk voor meer dan 1% van het wereldwijde energieverbruik. Dit percentage neemt elk jaar toe. Omdat duurzaamheid bij Natuurlijk! Hosting & Security hoog in het vaandel staat hebben wij onderstaande zaken binnen ons bedrijf doorgevoerd.

GROENE STROOM

Onze datacentra “Global Switch” en “BIT” kopen o.a. duurzame groene energie in voor eigen gebruik en biedt deze bij klanten aan als optie. Deze energie wordt opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen zoals windparken en geothermale warmte. Wij maken al vanaf 2008 gebruik van deze optie.

CO2 COMPENSATIE

Natuurlijk! Hosting & Security werkt samen met Trees for All. Stichting Trees for All is opgericht in 1999. Ze zijn de meest ervaren aanbieder van CO2-compensatie in Nederland en ook de enige aanbieder van CO2-compensatie via duurzame bosprojecten die voldoet aan de strenge eisen van het CBF-keurmerk. Dankzij donateurs, zoals Natuurlijk! Hosting kunnen ze jaarlijks tientallen hectares bos aanplanten in Nederland en het buitenland. Ook herstellen ze bestaande bossen en dragen ze bij aan verbeterde leefomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden. Ze zijn een daadkrachtige stichting met een team van bevlogen mensen dat zich dagelijks met hart en ziel inzet voor een groene en gezonde aarde.

MARKETING EN PR

Voor onze marketing en pr maken wij voor 90% gebruik van nieuwe media. De resterende 10% wordt gedrukt op gerecycled papier. Dit percentage proberen we elk jaar verder naar beneden te krijgen.

VERVOER

Wij gaan zoveel mogelijk met de fiets naar kantoor en bezoeken klanten, indien mogelijk met het openbaar vervoer. Verder is ons kantoor gemakkelijk bereikbaar en is er een bushalte voor de deur.

KANTOOR

Ons kantoor heeft energielabel A. We maken gebruik van duurzame energie van Greenchoice, we eten bijna alleen maar “plant-based” en gebruiken haver melk voor onze cappuccino’s. Al ons afval wordt natuurlijk zoveel mogelijk gescheiden.

Openingstijden feestdagen